I första delen av vårt samtal med näringsfysiologen, författaren och föreläsaren Kristina Andersson tar vi oss an några av de stora frågorna kring kost och hälsa. Vad ligger bakom trenden med protein? Hur ska vi förstå gluten och mjölk bättre? Och hur kan vi göra små men hållbara justeringar för att hjälpa magbesvär?
Vi pratar också om hur media ibland ställer till det med motstridiga budskap – men också hur man kan hitta guldkorn, till och med på TikTok! Det här är del 1 av 2 i ett samtal fyllt med perspektiv som vi hoppas kan inspirera dig att hitta balans i både kost och vardag.
I andra delen av vårt samtal med näringsfysiologen, författaren och föreläsaren Kristina Andersson blir samtalet mer personligt. Hon delar hur det senaste året – med en cancerbehandling i fokus – har format hennes syn på hälsa och livet. Vi pratar om utmaningar, lärdomar och hur hon ser på framtiden som något att upptäcka, snarare än att försöka kontrollera.
Vi avrundar med konkreta tips för att hitta balans under julen, hantera frestelser 🍬 och möta vardagens kostutmaningar. Hur gör man till exempel när familjen alltid svarar “pizza” eller “hamburgare” på frågan om middag?